13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport"Ce se tot baga boul asta?"

“Ce se tot baga boul asta?”

Atitudinea si gesturile violente si-au gasit un loc caldut sub cupola Senatului Romaniei. Este cazul senatorului democrat Marius Marinescu, care, in timpul sedintei de plen de ieri, s-a aflat la un pas de a-l “ciomagi” pe ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, liberalul Bogdan Olteanu.

Pentru cine nu-i cunoaste, trebuie spus ca, daca Marinescu este un tip masiv, care multi ani a facut judo, Olteanu este destul de firav.
Marinescu l-a imbrancit, l-a strans aprig de brate si i-a spus vorbe grele. Supararea pedistului a venit din faptul ca ministrul l-ar fi catalogat drept un veritabil “bou”! Democratul se impotriveste privatizarii Loteriei Romane si implicit transferarii a 20% din actiunile Loteriei catre Fondul Proprietatea.
Dupa ce Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Loteriei si a Imprimeriei Nationale a fost retrimisa la comisie, Bogdan Olteanu a iesit in foaier, intretinandu-se cu ziaristii. Zambea, gesticula, dadea explicatii… Starea de bine i-a fost insa curmata brusc de Marinescu. Negru la fata, cu sangele clocotind de furie, democratul s-a apropiat sa ceara socoteala, infigandu-si pieptul musculos sub nasul ministrului: “M-ai insultat!…” Olteanu il priveste nedumerit. “Nu cumva sa ma mai insulti…, invata sa vorbesti…, sa nu mai vorbesti negativ de mine… Ba, copile, vezi-ti de treaba”. Liberalul pare sa nu inteleaga ce i se intampla. “Esti caraghios… Te rog frumos sa nu te mai faci de ras”, zice el dezmeticindu-se. Fata lui Marinescu se apropie tot mai mult si tot mai amenintator de cea a lui Olteanu. “Stiu ce ai spus despre mine, ia mai zi o data, hai, mai zi o data!” urla democratul necontrolat, prinzandu-l pe ministru de mana si zgaltaindu-l. Acesta nu stie ce sa creada si nici cum sa reactioneze. Ii priveste pierdut pe ziaristi, care, la randul lor, fac ochii cat cepele asteptandu-se sa vada o directa de dreapta in fata lui Olteanu. Dar, dupa cateva secunde de deruta, Olteanu scapa din stransoare si se repliaza: “Hai ca iti spun. Vorbesti cat se poate de tare ca sa te auda ziaristii si sa vada cat de patriot esti!” “Si asta nu e bine?” “Tocmai, nu sustii o lege data de Guvern pe care credeam ca ai sa o votezi”. Ziaristii fac cerc in jurul lor. In aer, miros de sange. Spatiul seamana cu un ring de box. Marinescu da sa plece, nu inainte de a mai urla putin: “Ai grija ce interese reprezinti… Atunci nu mai comenta, ba…”
Dupa ce s-au racorit putin, cei doi s-au pus pe facut declaratii. Lui Marinescu nu i se parea ca s-ar fi intamplat ceva anormal. “M-a insultat. Mi-a spus cineva ca m-a facut bou, ca cica “se baga si boul asta de Marinescu”. Mi se pare o insulta…” Cat priveste imbranceala, democratul crede ca au avut ziaristii o iluzie colectiva: “Vi s-a parut dumneavoastra… Chiar ma vedeti pe mine sa ma imbrancesc cu cineva? Eu sunt un om calm, echilibrat…” Nu renunta si comenteaza dezechilibrarea lui Olteanu: “Nu se putea sustine dansul si atunci venise spre mine asa…” Pentru a-si argumenta reactia agresiva, Marinescu a spus: “Sprijin Guvernul, dar nu sprijin ilegalitatile, asa cum spunea si presedintele Basescu. Nu o sa sustin niciodata privatizarea Loteriei Romane care este un monopol de stat”.
In schimb, Olteanu s-a aratat jenat de incidentul in care a fost implicat mai mult fara voia lui. “Reactiile domnului Marinescu sunt naive si lipsite de orice fel de pretentii. Nu cunosc ce intelege el prin insulta… Probabil se insala sau vreau sa sper despre domnia sa ca se insala, ca Doamne, fereste, nu este in felul acesta (n.r. – un bou). Regret ca eu am fost cel implicat intr-un astfel de incident”.
Colegul de partid al “agresorului”, democratul Radu Berceanu, a recunoscut: “Din pacate si-a pierdut cumpatul. Dumnealui mai are cate o atitudine asa, mai personala. Si nu e nici o problema, nu este nimeni impotriva atitudinilor personale, dar activitatea politica este o activitate de echipa, e un sport de echipa. Si atunci dumnealui ar trebui sa incerce sa se consulte cu ceilalti colegi. Sa incerce sa ne mai spuna ce ganduri are sau ce intentii din acestea mai speciale”, a spus Berceanu.
La cateva ore dupa altercatie, Marius Marinescu a bombardat redactiile cu un comunicat de presa in care spune ca atitudinea sa “a fost o reactie de moment, regretabila, care nu ma caracterizeaza ca persoana”. Si a cerut scuze martorilor la incident. Nu insa si lui Bogdan Olteanu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă