Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacian Cioloș

Inpolitics: La ce ar duce o alianță politică PNL - USR - România 100

Președintele PNL, Ludovic Orban, are inițiative politice "tot mai aiuritoare", una dintre ele fiind apropierea de gruparea condusă de fostul premier Decebal Cioloș, explică o analiză publicată pe site-ul http://inpolitics.ro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2017 - 16:33

"O înduioșătoare poveste de dragoste se țese în aceste zile între PNL, USR și viitorul partid al lui Cioloș, tocmai anunțat public de fostul premier. Cele trei forțe au participat la o ședință alături de cîteva ONG-uri, apoi au descins în stradă, umăr la umăr, protestînd față de putere", menționează sursa citată.

Semnatarul analizei, Bogdan Tiberiu Iacob, este sceptic în privința unui asemenea proiect politic, întrucât "unul dintre motivele eșecului PNL în alegerile locale și de parlamentare de anul trecut s-a numit USB, respectiv USR".

În plus, "despre USR, se vorbește insistent că e o creație sută la sută a serviciilor secrete, care aveau nevoie de o structură devotată în interiorul parlamentului după decesul cazonei UNPR".

Care ar fi, însă, rolul grupării lui Dacian Cioloș?

"În prezent, USR, ca orice construcție improvizată, se cam face țăndări. Ori, cînd partidul de unică folosință se consumă, e nevoie de o soluție alternativă. Așa se face că e lansată la apă varianta B, adică partidul lui Cioloș, în uralele lui Ludovic Orban", susține analiza publicată de Inpolitics.

Comentarii

loading...