Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Informaţiiile privind statutul magistraţiilor și organizarea CSM devin publice

Informaţiile privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi a CSM, precum şi cele legate de cooperarea instituţională devin informaţii de interes public, a decis, marţi, Comisia parlamentară speciale pentru modificarea Legilor Justiţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 11:37

Conform amendamentului, care modifică Legea 317/2004, informaţiile care privesc statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară, organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, cooperarea instituţională între instanţe şi Parchete, pe de o parte, şi orice altă autoritate publică, pe de altă parte, precum şi actele emise sau încheiate de către sau între autorităţile publice care privesc sau afectează desfăşurarea procedurilor judiciare, prin derogare de la prevederile articolului 12 din Legea 544/2001, constituie informaţii de interes public, la care accesul liber este garantat.

Amendamentul, care aparţine PSD-ALDE, pune în acord prevederile legii cu Decizia CCR 45/2018.

Comisia parlamentară respinsese luni acest amendament, iar marţi a revenit asupra acestuia.

Comentarii

loading...