5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăInformare AEP. Aproape 19 milioane de români au drept de vot

Informare AEP. Aproape 19 milioane de români au drept de vot

Potrivit ultimei informări a AEP, la data de 24 noiembrie figurau în Registrul electoral 18.995.837 de cetăţeni români cu drept de vot.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, se arată într-un comunicat al AEP transmis miercuri.

AEP precizează că, în perioada cuprinsă între data întocmirii listelor electorale pentru alegerile din 24 noiembrie şi data de 11 decembrie, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri: 16.040 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului, iar 145 – având în vedere interzicerea exercitării dreptului de a alege sau au fost puse sub interdicţie.

Totodată, 104 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeaşi perioadă este de 10.964, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.272.145 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 718.575 – în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS, arată AEP.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă