7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăInformare AEP. Aproape 19 milioane de români au drept de vot

Informare AEP. Aproape 19 milioane de români au drept de vot

Potrivit ultimei informări a AEP, la data de 24 noiembrie figurau în Registrul electoral 18.995.837 de cetăţeni români cu drept de vot.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, se arată într-un comunicat al AEP transmis miercuri.

AEP precizează că, în perioada cuprinsă între data întocmirii listelor electorale pentru alegerile din 24 noiembrie şi data de 11 decembrie, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri: 16.040 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului, iar 145 – având în vedere interzicerea exercitării dreptului de a alege sau au fost puse sub interdicţie.

Totodată, 104 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeaşi perioadă este de 10.964, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.272.145 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 718.575 – în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS, arată AEP.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă