13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIncident la începutul dezbaterii pe legea offshore din comisiile de specialitate

Incident la începutul dezbaterii pe legea offshore din comisiile de specialitate

Deputatul PNL Pavel Popescu a lipit pe cabinele aflate în sala de şedinţă mai multe afişe în care liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, prezenta variante ale proiectului de lege, diferite faţă de ce se dezbate marţi în Camera Deputaţilor.

Pe afişe Dragnea apare prezentând o serie de calcule şi date cu privire la această lege, printre care “impozitul pe veniturile suplimentare – zero”, “100% contracte bilaterale, toată producţia – la export”, “redevenţe 3 – 13,5%”.

Mai mulţi deputaţi din coaliţia de guvernare au ameninţat că rup afişele şi i-au cerut lui Pavel Popescu să nu le mai lipească.

“Ia-le de acolo că le rup”, “Ce, eşti în Piaţa Victoriei? Dacă vrei să faci miting, du-te în Piaţa Victoriei”, “Să vii în campanie să lipeşti afişe şi pentru mine” – au fost doar câteva dintre replicile adresate de deputaţii Puterii lui Pavel Popescu.

Şedinţa a început în cele din urmă, iar afişele au rămas la locul lor.

Marţi, comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor dezbat proiectul legii offshore.

Dezbaterea este reluată după ce, în urmă cu trei săptămâni, cele trei comisii au adoptat un raport pe această temă. Raportul a fost însă retrimis, în 3 octombrie, comisiilor de către plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi redezbătut. Reprezentanţii UDMR şi cei ai ALDE au făcut această solicitare, iar PSD a fost de acord.

Miercurea trecută, PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar.

Decizia a fost luată după o întâlnire a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a liderului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, cu reprezentanţii ALDE – Andrei Gerea şi Toma Petcu.

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat, pentru AGERPRES, că reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România şi cei ai PSD au avut discuţii pe tema legii offshore, precizând că, în principiu, formaţiunea nu are o problemă cu prevederile acestei legi, dar doreşte să vadă cifrele oficiale şi vrea ca amendamentele sale să fie acceptate.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă