Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon se opune cu încrâncenare mișcări unioniste: „Unirea niciodată nu se va produce”

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis să combată intensificarea mişcării unioniste pe teritoriul republicii prin panouri stradale cu mesaje de ''glorificare a Patriei''.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

12.03.2018 - 16:00

Aceasta survine în contextul în care numărul localităţilor care au semnat simbolica Declaraţie de unire cu România a ajuns la 106 la sfârşitul săptămânii trecute, printre acestea numărându-se şi satul său natal Sadova, relatează portalul Deschide.md.

Pe unul din panourile postate pe pagina sa de Facebook se poate citi ''Unionismul trece, Patria rămâne. (Republica) Moldova are viitor!'', sub care preşedintele şi-a pus numele.

În postarea de pe Facebook, Igor Dodon leagă amplificarea mişcării unioniste de Anul Centenarului. ''În acest an este ceasul de vârf al unioniştilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraţionale şi întunecate emoţii şi pasiuni. Au devenit foarte perfizi şi agresivi şi, din păcate, multă lume a căzut pradă acestei isterii. Şi multe autorităţi din statul vecin şi-au arătat adevărata faţă şi intenţie'', scrie Dodon pe pagina sa de Facebook, citată de Deschide.md.

Dodon consideră că ''Unirea niciodată nu se va produce'', iar majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova ''condamnă ferm acţiunile unioniste''.

Săptămâna trecută, preşedintele moldovean a convocat Consiliul Suprem de Securitate, care a condamnat Declaraţiile de Unire cu România, semnate zilnic de câte 4-5 localităţi din Republica Moldova. Mai mult, el a anunţat că pregăteşte un proiect de modificare a legislaţiei prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru ''acţiunile de destabilizare a Republicii Moldova''.

Proiectul semnării unui astfel de document a fost iniţiat de Platforma Civică Acţiunea 2012, care se aşteaptă ca, în acest an, al Centenarului Marii Uniri, în jur de 100 de localităţi din Republica Moldova să adopte o astfel de decizie, fie ea şi simbolică, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...