Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon: România ar putea deveni "duşmanul numărul unu al Republicii Moldova"

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat luni că România ar putea deveni "duşmanul numărul unu al Republicii Moldova" dacă va continua să susţină mişcarea unionistă de la Chişinău.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

20.03.2018 - 07:06

"Cred că pericolul numărul unu acum pentru Republica Moldova este tot ce fac unioniştii. Şi nu întâmplător sute de oameni mi se adresează <Domnule Dodon, faceţi ceva, scoateţi-ne în stradă>. Un mesaj către colegii noştri din România care susţin astfel de iniţiative (n.a. - mişcarea unionistă): Eu vreau ca ei să conştientizeze că prin susţinerea unor astfel de acţiuni există riscul major ca duşmanul numărul unu al Republicii Moldova, al moldovenilor să fie românii. Eu acum nu glumesc. Prin ceea ce fac ei... De ce se vâră peste noi? La noi peste 70% sunt împotrivă şi o să apară o ură asupra tot ce este românesc", a spus Dodon într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit liderului de la Chişinău, Bucureştiul ar susţine "tacit" unionismul, ceea ce ar putea face ca relaţiile dintre Republica Moldova şi România să ajungă precum cele dintre Ucraina şi Rusia. Mai mult, el crede că în Parlamentul României s-ar duce o "politică agresivă" pro-unionistă. Igor Dodon consideră că acest subiect ţine de securitatea naţională şi ar trebui discutat la cel mai înalt nivel.

"Situaţia s-a pierdut de sub control şi consecinţele pot fi foarte grave. Unioniştii sunt mai răi decât separatiştii. Separatiştii încearcă să divizeze o parte din ţară, iar unioniştii vor să o divizeze cu totul", a declarat preşedintele moldovean.

Comentarii

loading...