Gunoaie pe străzi sector 1 București, FOTO: Facebook

Iese la suprafață mizeria din războiul salubrizării de la sectorul 1

Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare după ce acționarii companiei de salubrizare au început să se acuze între ei. Potrivit unui comunicat de presă trimis de companie, acționarii au plătit sume uriașe de bani pentru defăimarea primarului Clotilde Armand.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2021 - 20:15

Acționarii companiei de salubrizare se războiesc între ei, iar acuzațiile sunt grave.

„Aceleași persoane care se plângeau, în mod public cu ceva timp în urmă că Romprest nu are bani pentru plata serviciilor de salubrizare și amenințau cu suspendarea activității de salubrizare, încearcă acuma să sustragă sume exorbitante din banii COMPANIEI ROMPREST SERVICE S.A pentru realizarea unor acțiuni în interesul lor propriu, de defăimare a Primarului Sectorului 1 București Clotilde Armand, a reprezentanților altor autorități, precum și a societății, reprezentanților săi legali și acționarilor acesteia, fiind cu atât mai grav faptul că unul dintre respectivii acționari este Statul Român prin Compania Aeroporturi București SA”, scrie în comunicatul de presă al companiei de salubrizare.

În replică, primarul Clotilde Armand a anunțat că va continua demersurile pentru reglementarea relației cu compania de salubrizare.

„Tocmai am citit comunicatul Companiei Romprest SA din care am aflat uluită că o parte a acționarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică. Poate așa se explică linșajul mediatic din perioada în care respectiva compania ne-a lăsat gunoiul pe străzile din Sector să ne șantajeze. Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi suplimentară am introdus un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local - asta ne spune ANRSC, asta trebuie să facem”, a spus primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a intrat în conflict cu compania de salubrizare anul trecut. Potrivit unui raport al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), fosta administrație a făcut plăți către compania de salubrizare în mod ilegal.

Comentarii