Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ÎCCJ: "Nicio autoritate să nu dea impresia că deciziile pot fi influenţate"

ÎCCJ precizează, în contextul numeroaselor discuţii din spaţiul public cu privire la achitările din ultima perioadă, că este importantă păstrarea încrederii în sistemul de justiţie, pentru a nu exista impresia că deciziile judecătoreşti pot fi influenţate.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 12:46

„Urmare informaţiilor recente apărute în spaţiul public, cu referire la dosare penale aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Biroul de Informare şi Relaţii Publice, este abilitat să facă următoarele precizări: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază necesar să reafirme importanţa respectării independenţei justiţiei, ca premisă a statului de drept şi garanţie fundamentală a procesului echitabil. Independenţa justiţiei nu este un privilegiu al judecătorului, responsabilitatea impusă acestuia care îi permite să soluţioneze o cauză exclusiv în baza legii şi a probelor, fără influenţe externe de orice natură. Pentru garantarea independenţei justiţiei este esenţială păstrarea încrederii populaţiei în sistemul de justiţie, iar prezervarea acestei încrederi reclamă ca nicio altă autoritate să nu dea impresia că deciziile judecătoreşti ar putea fi influenţate în orice mod”, au precizat reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), printr-un comunicat de presă.

În considerarea acestui deziderat, instanţa supremă subliniază importanţa moderaţiei în discursul public legat de chestiunile privind justiţia şi, cu atât mai mult, în cele privind dosare aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de etapa procesuală.

Comentarii

loading...