1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăIași, protest al studenților împotriva lui Tudorel Toader

Iași, protest al studenților împotriva lui Tudorel Toader

Protestatarii, mobilizaţi pe reţelele sociale, au început să se adune în faţa universităţii ieşene începând cu ora 16:00, ei acuzându-l pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader că face de ruşine Iaşiul.

Oamenii au venit cu fluiere şi vuvuzele, purtând steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Manifestanţii au scandat „Guvern de hoţi, nişte mafioţi”, „Demisia”,„Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman” şi „Legea graţierii e ruşinea ţării”.

Pe pancartele purtate de protestatari se putea citi „Tudorel, ai făcut pact cu diavolul”, „Nu vei fi iertat”, „Iaşiul nu te vrea” şi „Cerem o Justiţie independentă”.

Participanţii au format un lanţ uman în jurul clădirii universităţii.

„TudorelToader este un ministru care apără interesele corupţilor, susţinut de o alianţă al cărei unic scop este slăbirea independenţei justiţiei. Vedem că el nu are nicio problemă că în fruntea ţăriise află un condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi o altă persoană trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă. Este un demnitar dispus să accepte orice comandă pentru a-şi păstra funcţia. Nu are ce să caute nici la Justiţie, dar nici la conducerea Universităţii ieşene. Este o sfidare la adresa mediului academic din oraş”, a declarat unul dintre protestatari.

La protest a fost prezent şi deputatul USR Iaşi, Cosette Chichirău. Ea a spus că Tudorel Toader face de ruşine universitatea din Iaşi, adăugând că „este inacceptabil să mai rămână ministru al Justiţiei”.

Manifestaţia a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente, potrivit news.ro.

Cele mai citite

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă