Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iași, protest al studenților împotriva lui Tudorel Toader

Peste 150 de persoane au protestat sâmbătă în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cerând demisia ministrului Justiţiei Tudorel Toader, suspendat din funcţia de rector al universităţii în perioada mandatului de la minister.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2018 - 19:06

Protestatarii, mobilizaţi pe reţelele sociale, au început să se adune în faţa universităţii ieşene începând cu ora 16:00, ei acuzându-l pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader că face de ruşine Iaşiul.

Oamenii au venit cu fluiere şi vuvuzele, purtând steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Manifestanţii au scandat „Guvern de hoţi, nişte mafioţi”, „Demisia”,„Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman” şi „Legea graţierii e ruşinea ţării”.

Pe pancartele purtate de protestatari se putea citi „Tudorel, ai făcut pact cu diavolul”, „Nu vei fi iertat”, „Iaşiul nu te vrea” şi „Cerem o Justiţie independentă”.

Participanţii au format un lanţ uman în jurul clădirii universităţii.

„TudorelToader este un ministru care apără interesele corupţilor, susţinut de o alianţă al cărei unic scop este slăbirea independenţei justiţiei. Vedem că el nu are nicio problemă că în fruntea ţăriise află un condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi o altă persoană trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă. Este un demnitar dispus să accepte orice comandă pentru a-şi păstra funcţia. Nu are ce să caute nici la Justiţie, dar nici la conducerea Universităţii ieşene. Este o sfidare la adresa mediului academic din oraş”, a declarat unul dintre protestatari.

La protest a fost prezent şi deputatul USR Iaşi, Cosette Chichirău. Ea a spus că Tudorel Toader face de ruşine universitatea din Iaşi, adăugând că „este inacceptabil să mai rămână ministru al Justiţiei”.

Manifestaţia a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente, potrivit news.ro.

Comentarii

loading...