Hunor Kelemen s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, s-a înscris recent în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

21.09.2019 - 13:00

La Biroul Electoral Central, Hunor a venit pe o trotinetă electrică. În timpul declaraţiilor date rpesei înainte de intrarea în BEC, pentru depunerea candidaturii, un protestatar l-a apostrofat, cerându-i să cânte împreună cu el prima strofă din Imnul Naţional, "Deşteaptă-te, române!".

Kelemen Hunor a ajuns la BEC la ora 12.00, pentru a depune cele peste 266.000 de semnături adunate pentru candidatura sa la prezidențiale, din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. 

Aici, a fost intampinat de un protestatar, care i-a înmânat tricolorul României, cu primul articol din Constituție, în care se precizează că România este un stat indivizibil, aluzie la cererile UDMR, de autonomie teritoriala pentru Ținutul Secuiesc.

Dialogul dintre liderul UDMR și protestatar a devenit tensionat, după ce protestatarul i-a reproșat că a aprobat exploatarea de la Roșia Montana, pe vremea când era ministrul Culturii. Hunor a negat și a spus că nu el a fost cel care a semnat.

El a spus că crede că va intra în turul al doilea al alegerilor şi că s-ar bucura dacă atunci contracandidatul său va fi Toader Paleologu, independentul susţinut de PMP.

Comentarii