6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul a adoptat rectificarea bugetară fără avizul CSAT

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară fără avizul CSAT

UPDATE 15:56 – Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Teodorovici a mai spus că, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă se va afla joi în vizită în Spania, la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis vor merge el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit News.ro.

 

Viorica Dăncilă a susţinut că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcţionarea tuturor instituţiilor statului.

“Soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că a primit ”cu uimire” declaraţia de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis în care a anunţat suspendarea şedinţei CSAT.

Premierul a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT de marţi.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, joi, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să să elaboreze un nou proiect.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă