15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGuvernul şi preşedintele României condamnă cu fermitate atacul terorist din Franţa

Guvernul şi preşedintele României condamnă cu fermitate atacul terorist din Franţa

„Condamn cu fermitate atacul care a avut loc în Trèbes. Condoleanţe pentru pierderea tragică de vieţi omeneşti. Stăm împreună în lupta împotriva terorismului. Solidaritatea cu #Franţa”, se arată în mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Twitter.

La rândul lui, Guvernul României a condamnat cu fermitate, vineri, atentatul terorist din localitatea Trèbes, exprimându-şi întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi faţă de familiile greu încercate.

”Guvernul României condamnă cu fermitate atentatul terorist din localitatea Trèbes, din sudul Franţei. România este alături de Franţa şi de celelalte ţări în lupta împotriva terorismului şi a radicalizării. Guvernul îşi exprimă întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi faţă de familiile greu încercate”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Trei persoane au fost ucise, iar 16 rănite în atacul armat comis vineri în sudul Franţei.

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne, a anunţat, Ministerul francez de Interne.

Atacatorul pretindea că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic. Atacatorul a fost împuşcat mortal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă