15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGuvernul se reuneşte vineri într-o nouă şedinţă

Guvernul se reuneşte vineri într-o nouă şedinţă

În şedinţa Executivului, programată pentru ora 18,30, urmează să se analizeze şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin.

Guvernul va decide, totodată, şi cu privire la revocarea şi numirea unui membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială. Potrivit proiectului de hotărâre, Petre Neacşa, reprezentant al Ministerului Transporturilor, va fi înlocuit de Mihaela Mocanu.

Pe agenda oficială a şedinţei de Guvern nu figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar acesta ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată probabil vineri.

“Se pare că mâine (vineri – n.r.) va fi adoptată ordonanţa. A fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, prevederile rămân aceleaşi”, a spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, această ordonanţă va da posibilitatea economiei româneşti să se dezvolte.

Întrebat care este graba acestei OUG, Dragnea a răspuns: “Să începem anul viitor cu măsuri bune pentru economia românească şi pentru români”.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă