Foto: Inquam Photos

Guvernul pregătește un ordin de protecție sanitară pentru momentul alegerilor

Premierul Orban a anunțat că Guvernul pregătește reguli obligatorii de protecţie sanitară pentru perioada campaniei electorale și pentru momentul alegerilor din 27 septembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2020 - 18:15

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul său pregătește reguli obligatorii de protecţie sanitară care să se aplice în zilele de campanie electorală și în momentul alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

"A fost o întâlnire cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, pentru a defini foarte clar regulile de protecţie a sănătăţii pe perioada campaniei electorale şi, de asemenea, pe perioada exercitării dreptului de vot în ziua votului. Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse pe perioada campaniei electorale, de asemenea, regulile privitoare la constituirea Birourile Electorale ale Secţiilor de Votare, modul de funcţionare a Birourilor Electorale ale Secţiilor de Votare, modul de organizare a votului, astfel încât să se asigure păstrarea unei distanţe fizice", a declarat premierul Orban în momentul plecării de la sediul Ministerului de Interne.

"Până mâine seară urmează să fie finalizat draftul de ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi AEP. Îl voi trimite spre consultare liderilor celorlalte formaţiuni politice şi, la începutul săptămânii viitoare, să-l adoptăm sub formă de ordin comun", a anunțat, joi, premierul Ludovic Orban.

Comentarii