15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul Orban lucrează la studiul de impact pentru abrogarea OUG 114/2018

Guvernul Orban lucrează la studiul de impact pentru abrogarea OUG 114/2018

Premierul a mai precizat că lucrările din comisii nu merg însă întocmai în direcția corectării prevederile OUG 114 și că în diferite comisii mai apar amendamente care înrăutățesc măsurile din această ordonanță.

“Cu siguranță că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătățească (ordonanța), dar noi deja am avut consultări anterioare și știm poziția partenerilor sociali care este preponderent în susținerea acestei inițiative. Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonanțe și să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg așa cum ne-am așteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutățesc și mai mult această ordonanță. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare și investiții”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că majorarea contribuției la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului.

“Cu siguranță acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societăților care administrează fondurile Pilon II de pensii”

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei, financiar bancar și comunicații dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă