Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul Orban lucrează la studiul de impact pentru abrogarea OUG 114/2018

Cabinetul Orban lucrează în prezent la studiul de impact privind abrogarea unor măsuri din OUG 114/2018, a declarat marți premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă. Vor fi abrogate și prevederile privind Pilonul II de pensii private.

Share

Rl online 0 comentarii

03.12.2019 - 15:05

Premierul a mai precizat că lucrările din comisii nu merg însă întocmai în direcția corectării prevederile OUG 114 și că în diferite comisii mai apar amendamente care înrăutățesc măsurile din această ordonanță.

"Cu siguranță că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătățească (ordonanța), dar noi deja am avut consultări anterioare și știm poziția partenerilor sociali care este preponderent în susținerea acestei inițiative. Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonanțe și să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg așa cum ne-am așteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutățesc și mai mult această ordonanță. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare și investiții", a spus Orban.

Premierul a mai spus că majorarea contribuției la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului.

"Cu siguranță acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societăților care administrează fondurile Pilon II de pensii"

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei, financiar bancar și comunicații dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...