Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul își asumă răspunderea parlamentară pentru transportul școlar gratuit la nivel județean

Guvernul a anunțat, joi seara, prin vicepremierul Raluca Turcan, că își va asuma răspunderea parlamentară pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.

Share

Rl online 0 comentarii

05.12.2019 - 20:42

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că în şedinţa de Guvern se va decide asumarea răspunderii pe ordonanţa care blochează transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ. ”Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a scris, Turcan, pe Facebook, adăugând că este nevoie de o reţea de transport rutier public, mai ales pe rutele care nu sunt profitabile pentru operatorii privaţi.


”Am promis, ne ţinem de cuvânt! Siguranţa copiilor noştri este mai presus de orice! Mâine, la şedinţa de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ”, a anunţat Raluca Turcan, joi seară, pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”transportul pentru elevi şi profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice”.

”Elevii care fac naveta la şcoală trebuie să aibă la dispoziţie transport public, ca să circule în siguranţă, nu să-şi rişte viaţa făcând autostopul. Nu putem să cerem performanţă copiilor, dacă nu le oferim siguranţă şi condiţii decente în care să înveţe. PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreţ total faţă de viaţa copiilor care fac naveta la şcoală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudeţean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viaţa copiilor la ruletă, obligându-i să-şi rişte viaţa la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a mai scris vicepremierul.

Turcan susţine că ”avem nevoie de o reţea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educaţie al copiilor din mediul rural”.

”Este vorba de copiii care au domiciliul în localităţile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privaţi”, a mai afirmat vicepremierul.

Şedinţa de Guvern este programată vineri la ora 17.00.

Comentarii