8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul a aprobat noi reglementări privind dezvoltarea durabilă a zonelor montane

Guvernul a aprobat noi reglementări privind dezvoltarea durabilă a zonelor montane

Potrivit MADR, pentru Comitetul de masiv s-au stabilit: modul de organizare și adoptare a deciziilor, constituirea unei comisii tehnice și a unor comisii de specialitate, precum și atribuțiile și responsabilitățile acestuia. Comitetul de masiv este format din 18 membri și are în componență reprezentanți ai unor instituții și organizații din cadrul grupei de munți.

În ceea ce privește Consiliul Național al Muntelui s-a aprobat constituirea unei comisii tehnice și a unor grupuri de lucru de specialitate, precum și atribuțiile și responsabilitățile acestuia. Consiliul Național al Muntelui, ce are rol consultativ și asigură legătura dintre Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicilor specifice acesteia este prezidat de primul-ministru și este format din 23 de membri, reprezentanți ai unor ministere și ai altor entități specifice.

Prezentul act normativ a avut la bază mai multe consultări cu principalii factori interesați de dezvoltarea durabilă a zonei montane precum și cu reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și institutelor de cercetare implicate direct în activități pentru protecția și dezvoltarea durabilă a zonei montane, se arată in document.

Reamintim că la data de 02.08.2018 a intrat în vigoare Legea muntelui nr. 197/2018, care reglementează modalitățile de protecție și dezvoltare durabilă și incluzivă a zonei montane, prin valorificarea resurselor naturale și umane, creșterea nivelului de trai, stabilizarea populației, menținerea identității culturale, creșterea puterii economice la nivel local și național, în condițiile păstrării echilibrului ecologic și protecției mediului natural.

Legea muntelui prevede ca, pentru fiecare grupă de munți să se constituie câte un Comitet de masiv, cu rol consultativ în aplicarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare şi protecţia mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă