20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGoţiu (USR): Gazele lacrimogene şi tunurile cu apă nu ne-au speriat

Goţiu (USR): Gazele lacrimogene şi tunurile cu apă nu ne-au speriat

“Abuzurile nu ne sperie! Ne unesc! 100.000 de cetăţeni au ales să fie liberi şi s-au scuturat de frică, ieşind, aseară, din nou, în stradă. Şi, sunt convins, suntem mult mai mulţi cei care suntem decişi să luptăm până la capăt pentru un viitor european al României.

Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu, Liviu Pop, Călin Popescu Tăriceanu, Cătălin Rădulescu şi mulţi alţi lideri PSD şi ALDE au ales să facă zid comun pentru protejarea lui Carmen Dan, prefectului Capitalei şi a şefilor din Jandarmerie după tot ce s-a întâmplat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Aproximativ 100.000 de cetăţeni români au ieşit, însă, ieri seară (sâmbătă), în pieţele din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi şi în multe alte localităţi din ţară şi din diaspora, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de tot ceea ce s-a întâmplat cu o zi mai devreme.

Gazele lacrimogene şi tunurile cu apă, sutele de persoane care au fost nevoite să suporte îngrijiri medicale nu ne-au speriat, ci ne-au unit. Vă mulţumesc tuturor celor care le-aţi transmis acest mesaj fără echivoc celor care au ales să reprezinte doar interesele hoţilor şi impostorilor care au pus pe butuci ţara asta şi care a izgonit milioane de cetăţeni români dincolo de graniţe”, a scris duminică Goţiu pe Facebook.

Potrivit lui Goţiu, faptul că Dragnea, Tăriceanu, PSD şi ALDE consideră ca fiind “justificate” intervenţiile Jandarmeriei “nu prea lasă loc de dubii: că atacul asupra protestatarilor paşnici a fost ordonat politic, că nu s-a dorit vreun moment anihilarea celor câtorva persoane violente, ci folosirea lor ca pretext pentru a transmite un mesaj de forţă”, chiar cu riscul de a-i băga în spitale pe cetăţenii români.

“Ei bine, după cum s-a văzut aseară, intimidarea nu şi-a atins scopul. Când viitorul României ne este furat pe faţă, nu ne sperie nici gazele, nici tunurile cu apă, nici bastoanele! Doar ne unesc”, a mai scris senatorul, citat de Agerpres.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă