Mihai Goțiu se află pe locul doi pe lista pentru Senat, însă acest loc nu este eligibil

Goțiu și Ungureanu nu prind locuri eligibile pe listele USR PLUS

USR PLUS filiala Cluj și-a votat duminică seara listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, însă aceste liste nu i-au inclus pe locuri eligibile pe senatorul Mihai Goțiu și deputatul Mihai Ungureanu.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2020 - 00:20

Mihai Goțiu e de abia pe locul al doilea pe lista pentru Senat, iar Emanuel Ungureanu doar pe locul 5 pe lista la Camera Deputaților, a scris G4Media.

Oameni noi au fost incluși pe locurile principale la parlamentare, respectiv lista la Camera Deputaților este deschisă de o avocată de 32 de ani, Oana Murariu, membră PLUS Cluj, care nu a mai activat în politică. Ea este urmată de Viorel Băltărețu, 45 de ani, om de afaceri din Cluj, de asemenea membru PLUS. Pe locul al treilea s-a poziționat un reprezentant USR, Radu Molnar, iar pe locul al patrulea Elena Ciubuca. Actualul deputat, Emanuel Ungureanu este poziționat de abia pe locul cinci.

La Senat, lista este deschisă de un economist de 53 de ani, Cristian Bordei, de asemenea membru PLUS. Mihai Goțiu se poziționează de abia pe locul al doilea, iar fostul președinte al USR Cluj, Elek Levente se află pe locul al treilea.

„Astăzi, în Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaților la parlamentare. Am reușit să-mi conving majoritatea colegilor din USR să mă voteze. Din păcate, am mai reușit să conving doar o mână dintre delegații PLUS (în Conferință au fost 72 de delegați de la PLUS și 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă). Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint și să mai demontez din ”miturile” pe care unii ”binevoitori” le-au plantat în grupul lor. În rest, toată ”dezbaterea” internă s-a limitat la o prezentare și răspunsul la câteva întrebări, cu un timp total alocat de 11 minute. La care s-au adăugat 2 minute de prezentare, în deschiderea Conferinței Județene, de astăzi. În total… 13 minute”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

El a completat că s-ar bucura dacă Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima poziție pe listă, va face cel puțin cât a făcut el pentru mediu, pentru ape și păduri. El a menționat că speră acest lucru, deși nu îl cunoaște pe Bordei.

„Pentru Dacian Cioloș o să am mai multe întrebări (inclusiv dacă ce s-a întâmplat, în ultima săptămână, la Cluj, e modul în care schimbăm politica în România). În seara aceasta, însă, doar despre mediu. În februarie 2019, când a venit la Comitetul Politic al USR, să ne convingă să votăm Alianța electorală pentru europarlamentare l-am întrebat care e poziția PLUS referitoare la Mediu. Redau din memorie: ”Vom avea un program pentru mediu care te va face să te înscrii în PLUS”. Îl întreb clar și direct și acum – dincolo de promisiunile frumoase, cu cine îl vom pune în aplicare? În Parlament și în Guvern. Pentru Dan Barna n-am întrebări. I le puteți transmite voi, direct!” a mai scris Goțiu.

Citește și: 

Pe cine vrea USR PLUS să trimită în Parlament pentru următorii patru ani

USR PLUS Brașov și-a desemnat candidații pentru Parlament

Dan Barna, primul pe listă la Camera Deputaților într-un județ dominat categoric de PNL

Comentarii