Gorghiu, despre decizia CCR privind completurile de judecată

Alina Gorghiu afirmă că prin decizia CCR nu ar trebui să existe nicio consecinţă pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 16:58

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că prin decizia CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători nu ar trebui să existe nicio consecinţă pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent.

"Este limpede că din punctul de vedere al plenului CCR completurile de cinci sunt nelegal constituite, dar nu există nicio consecinţă pentru ceea ce s-a întâmplat teoretic până acum sau nu ar trebui să existe. (...) În mod cert se vor constitui în mod legal de la această decizie a CCR încolo completurile de cinci", a declarat Gorghiu pentru Agerpres.

Întrebată dacă decizia CCR ar putea avea consecinţe în cazul dosarului preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ea a răspuns că nu vede niciun fel de consecinţă.

"Cu privire la (...) dosarul domnului Dragnea, nu văd niciun fel de consecinţă, pentru că domnia sa a fost condamnat în primă instanţă de completul de trei judecători de la Înalta Curte, dosarul domniei sale se află în apel la completul de cinci judecători. În funcţie de calea de urmat pe care o identifică CCR sau de sugestiile pe care le face CCR, cel mult se poate ajunge la tragerea la sorţi a unui complet în cazul dosarului domnului Dragnea şi a altor dosare aflate pe rolul completurilor de cinci sau la sorţi se poate trage chiar acelaşi complet. Nu văd niciun fel de problemă din acest lucru", a spus Alina Gorghiu.

Comentarii