General SPP, protecție la nivel înalt, după ce ar fi accidentat mortal un om

Emisiunea „Ediție Specială”, de la postul Antena 3, prezentată de Mihai Gâdea și Mircea Badea a scos în evidență un caz de mușamalizare a unui accident rutier soldat cu moartea unui om, în care ar fi fost implicat un ofițer al Serviciului de Protecția și Pază.

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 31.03.2018 - 17:06

Pe 30 octombrie 2017, pe autostrada București-Pitești, la kilometrul 55, un ofițer al Serviciului de Protecția și pază merge pe autostradă și spulberă un om care făcea autostopul.

Nu știm dacă a fost accident, o eroare. Omul respectiv a fost spulberat de ofițerul respectiv și a murit. Procuratura ar fi trebuit să investigheze. Nu se investighează. Dar în momentul în care poliția vine, el își dă un alt nume, pentru că nu ar fi vurt să fie cercetat de Parchetul Militar.

În tot acest timp, o soție rămâne să-și plângă soțul.

„Era șase jumate, după nu ne-a mai răspuns. M-a sunat băiatul și mi-a spus. Patronul s-a dus acolo, dar l-a sunat pe băiat. L-am văzut după accident: Era rupt, cusut ca o păpușă. Avea cap rupt. Cît a stat pe masă a început să se desfacă. (...)Haine pline de sânge. Tot șeful mi-a spus că la capotă s-a făcut uite așa până la motor. Nu m-a căutat nimeni. Să vină să-mi spună cum s-a întâmplat, cum l-a luat, cum s-a făcut accidentul ca să știu. Chiar îl rog să vină să-mi spună. Nimeni nu-l mai aduce înapoi. Eu zic că e ceva aici, altfel m-ar fi anunțat”, a declarat soția victimei pentru Antena 3.

Pe 2 februarie dosarul a plecat la Parchetul Judecătoriei Găești la Parchetul Militari.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere a venit cu câteva precizări privind modul cum se face o cercetare la fața locului.

„Este scandalos. Sunt câteva fracturi de procedură, dacă mi le puteți lămuri, am putea discuta. Dar, în primul rând, accidentul chiar și ușor el se înregistrează, persoana răniotă ușor ajunge la spital. Se emite un diagnostic. Dacă el este mortal, vorbim deja de procuror. (...) A fost poliția la fața locului? Ce a constatat? Ce s-a întâmplat cu cei care au venit. Cât privește identitatea autorului nu este nicio problemă, dacă el nu spune claritatea lui. În ultimii cinci ani, direcția regim permise nu mai obligă persona să-și scrie în fișa și calitate. Fiecare declară ce vrea. Ce s-a întâmplat la cercetarea la fața locului”, se întreabă Diniță, citat de site-ul Antena 3.

Comentarii