Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gabriela Firea: Tiribomba penală a preşedintelui PNL, o gafă diplomatică de proporţii

Gabriela Firea a reacţionat luni la ultimele afirmaţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, conform cărora plângerea sa penală împotriva premierului şi a preşedintelui PSD este un "act civic al unui simplu cetăţean", şi a spus că acţiunea şefului PNL este "o gafă diplomatică".

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

21.05.2018 - 18:38

"Dacă domnul Orban ar fi fost un cetăţean turmentat care depune de capul lui o sesizare penală năstruşnică împotriva Guvernului, nu ar fi fost nimic grav şi cu siguranţă nu l-ar fi luat nimeni în serios. Grav este că această tiribombă penală a fost aruncată de şeful PNL şi are loc după ce preşedintele Iohannis a ameninţat-o public pe doamna prim-ministru. Deci nu poate fi trecută cu vederea. Este o gafă diplomatică de proporţii şi un atentat iresponsabil la stabilitatea ţării", declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres.

Vicepreşedintele PSD susţine că acţiunea preşedintelui PNL "afectează grav relaţiile României cu doi parteneri strategici importanţi, respectiv Israelul şi Statele Unite ale Americii".

"Partenerii noştri nu îşi pot explica de ce o întâlnire oficială în Israel sau o discuţie despre o decizie deja luată de SUA e privită de şeful opoziţiei din România ca un act de înaltă trădare naţională. Nu e de mirare că ceilalţi lideri PNL încearcă cu disperare să se disocieze de aventura nesăbuită a şefului lor de partid", a arătat Firea.

Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis "are obligaţia să se pronunţe public cât mai rapid pentru a clarifica dacă este sau nu complice cu Orban în această acţiune".

Gabriela Firea a mai subliniat că astfel de "gesturi necugetate" afectează grav stabilitatea ţării şi bunul mers al economiei.

"În loc să lase acest guvern să îşi facă treaba pentru care a fost învestit, să facă investiţii în şcoli, în spitale, în infrastructură, în loc să asigurăm o minimă continuitate în absorbţia fondurilor europene, că abia s-au deblocat programele şi au început să vină banii din Europa, domnul Orban vrea să răstoarne guvernul prin astfel de metode nelegitime şi ruşinoase, cu plângeri penale penibile, care riscă să arunce ţara în scandal. Singurul act de trădare îl comite chiar Ludovic Orban, faţă de cetăţenii acestei ţări, care pur şi simplu s-au săturat de astfel de scandaluri politice jenante", a mai precizat vicepreşedintele PSD.

Citește totul despre:

#pnl #orban #firea

Comentarii

loading...