7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea o critică pe Ecaterina Andronescu pe motiv că lipsea de...

Gabriela Firea o critică pe Ecaterina Andronescu pe motiv că lipsea de la ședințele PSD

“Este din organizaţia mea, dar o spun cu toată sinceritatea că pe mine nu m-a anunţat de intenţia domniei sale de a candida şi, de asemenea, am avut şedinţe la care domnia sa ori nu a participat ori a venit şi a stat puţin şi a plecat. Dar nu vreau să îi fac niciun reproş. O respect mult prea mult, este o doamnă extraordinară, a fost ministru al Educaţiei, am fost colege la Senat şi nu voi avea niciun cuvânt negativ la adresa domniei sale, pentru că noi de luni rămânem tot colege – pot să îndrăznesc să spun şi cu grad de prietenie destul de ridicat – şi sunt convinsă că domnia sa, fiind o persoană inteligentă, un om de echipă, un om care a trecut prin foarte multe situaţii, va trece peste această supărare şi va reveni alături de noi, în ceea ce noi numim munca de partid”, a declarat, despre Ecaterina Andronescu, primarul general, Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Firea și-a exprimat speranța că în urma congresului extraordinar de sâmbătă, 10 martie, se va pune capăt unei perioade “mai neliniştite” în PSD şi că va trece timpul tensiunilor politice.

“Se limpezesc apele, într-adevăr. Cum nici unei familii nu îi stă foarte bine atunci când spală rufele în public, nici unui partid nu îi stă extraordinar de bine atunci când sunt anumite tensiuni, anumite situaţii conflictuale. Şi într-un fel, practic, se pune capăt, sper, unei perioade mai neliniştite. Important e să nu rămânem cu supărările, pentru că totuşi suntem colegi de mulţi ani de zile. Unii dintre ei sunt chiar foarte vechi, în comparaţie cu mine, iar de luni să ne întoarcem cu toţii la treabă, pentru că timpul tensiunilor politice trebuie să treacă”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei, înainte de a-şi exprima votul pentru candidaţii de la Congres.

Întrebată dacă este corect faptul că discursurile candidaţilor au fost susţinute în timpul votului, ea a arătat că aceasta nu este o procedură nouă şi că toţi candidaţii au avut ocazia în ultimele două săptămâni să îşi exprime opiniile. De asemenea, ei au avut posibilitatea de a se întâlni cu delegaţii din ţară, pentru a-şi susţine punctele de vedere.

“Practic, nu era doar azi modalitatea prin care să prezentăm colegilor noştri ideile pe care le avem. În ceea ce priveşte structura şi organizarea Congresului, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, şi au fost anunţate cele două părţi şi votate în Comitetul Executiv, prima parte – prezentarea programului şi a documentului programatic de către preşedintele partidului, iar în a doua parte – alegeri. Eu sunt mai nouă în partid, dar am văzut că aşa s-a întâmplat şi la anteriorul congres. În partea a doua, atunci când începeau discursurile candidaţilor, judeţ cu judeţ, uşor-uşor, ieşeau către urne pentru a vota. Deci nu s-a întâmplat doar de această dată aşa, mi-aduc aminte că la un moment dat nu eram chiar printre primii pe listă şi am vorbit în faţa unei săli nu foarte pline, dar nu m-a deranjat acest lucru, pentru că ne sprijiniţi dvs, ziariştii, să transmitem mesajul în ţară, chiar dacă în sală nu mai sunt atât de mulţi colegi”, a spus Gabriela Firea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă