21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăPoliticăGabriela Firea: "Îmi doresc să candidez la Primăria Capitalei, nu la prezindețiale"

Gabriela Firea: „Îmi doresc să candidez la Primăria Capitalei, nu la prezindețiale”

Gabriela Firea ocupă în momentul de față funcția de ministrul al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Aceasta a declarat de curând că nu își dorește să candideze la Președinția României, ci vrea un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Dacă sunt sănătoasă, cu putere de muncă, mi-aș dori să candidez din nou la Primăria Capitalei și să îmi continui proiectele care acum sunt majoritatea înghețate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătății și cele din domeniul social (…) Deocamdată, consider că am susținerea colegilor din PSD. Președintele Ciolacu a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculații, cum că nu m-aș bucura de încrederea colegilor. Dacă colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie mai mult decât aș putea oferi eu ca și garanție de responsabilitate în administrație, nu este cu supărare. În politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, al energiei, al dorinței de a face și îl voi susține, Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură”, a spus Gabriela Firea. 

Firea a mărturisit că este o onoare faptul că numele ei a apărut alături de alte nume mari pentru o posibilă candidatură la prezidențiale, dar, spune aceasta, nu își dorește acest lucru.

„Este o onoare pentru orice persoană să ajungă în situația de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primăria Generală, la Președinția României sau într-o altă postură publică. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au vehiculat și numele meu alături de alte nume de pe scena politică sau care nu sunt acum pe scena politică dar ar putea să fie propunerea unor partide sau a unor alianțe de partide în cursa cea mai importantă pentru alegerea președintelui. Dar, categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la București. Nici nu s-a pus problema din punctul meu de vedere să vizez o altă funcție. Nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Eu mi-aș dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

BREAKING. Cutremur de 5 grade în România. Sunt pagube materiale

Un cutremur de 5 grade s-a produs marți seara în apropiere de Arad. Update: La fața locului au fost solicitați pompierii de la ISU...

Bugetul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru regiunea Nord-Vest, epuizat în trei minute

Bugetul de 240,02 milioane de lei alocat regiunii Nord-Vest în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice” a fost rezervat integral în primele trei minute, prin...

S-a inventat un nou sport. Campionatul European de Sex. Care sunt cele 16 probe, regulile și punctajul?

Sexul este acum oficial un sport în Suedia, așa că Federația Suedeză de Sex (SSF) a organizat și reglementat primul Campionat European de Sex. Federația...
Ultima oră
Pe aceeași temă