Gabriela Firea a primit amenințări din cauza licitației de autobuze

Primarul General al Capitalei susține că a primit amenințări pe Facebook şi pe e mail. La finalul conferinţei au început să curgă aceste ameninţări. Am crezut că e o glumă după primul mesaj. S-au scurs orele şi s-au înteţit mesajele. M-a pus pe gânduri.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 20:59

Şoc la Primăria Capitalei după ce o companie din Turcia a câştigat o licitaţie de 100 de milioane de euro pentru a dota Bucureştiul cu autobuze. În direct la România TV, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut dezvăluiri şocante. Firea spune că a fost ameninţată cu moartea şi cu bătaia pentru că firma din Turcia a câştigat licitaţia.

"După conferinţa de azi de la prânz, după ce am anunţat că vom avea 400 de autobuze Euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi pe email. Se revendica de ce o companie din Turcia a câştigat şi nu una din altă ţară. Primarul e ordonator principal de credite. Am fost mirată de aceste lucruri. Primarul nu face parte din comisii de licitaţie.

Ar însemna o încălcare a legii să obligi un primar să dea o licitaţie cuiva. E de domeniul fantasticului. Ne interesează legalitatea şi dacă sunt semne de întrebare, să vină instituţiile statului să verifice aceste licitaţii. Activitatea acestei comisii e mai mult decât legală. Au fost patru ofertanţi, doi din Turcia şi doi din Germania. O companie s-a descalificat în timpul procedurii. Au rămas trei companii. Să avem grijă cum mergem pe stradă că lucrurile nu vor rămâne aşa. Să avem grijă de familie şi copii. E o campanie de defăimare a mea.

La finalul conferinţei au început să curgă aceste ameninţări. S-a spus că eu sunt vinovată de acest lucru. Voi face şi plângere. Am crezut că e o glumă după primul mesaj. S-au scurs orele şi s-au înteţit mesajele. M-a pus pe gânduri. Au folosit cuvinte de la periferia vocabularului, apoi ameninţări că o să văd eu ce o să păţesc pentru că am permis ca această companie să câştige licitaţia", a spus Firea.

Comentarii