Gabriel Vlase

Gabriel Vlase, aviz favorabil din partea Comisiei SIE

Gabriel Vlase, propus de Klaus Iohannis pentru preluarea funcţiei de director al SIE, va fi audiat luni în comisia parlamentară de control a SIE, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2018 - 13:36

UPDATE 13:30 Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil luni pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE.

S-au înregistrat 5 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", al reprezentantului USR.

"Au fost câteva întrebări procedurale, întrebări specifice, care au un singur tip de răspuns, domnul Vlase a răspuns corespunzător la aceste întrebări, după care, sigur, a avut de răspuns la multe întrebări care vizau abilităţile domniei sale - capacitatea de a face faţă condiţiilor de stres, capacitatea de analiză, sinteză. Răspunsurile au fost mulţumitoare, drept pentru care domnul Vlase a obţinut un aviz favorabil şi propunerea este ca plenul comun al celor două Camere să facă numirea respectivă", a declarat preşedintele Comisiei SIE, Mihai Weber, după audiere.

El a adăugat că raportul comisiei va fi trimis Birourilor permanente reunite, urmând ca acestea să decidă o şedinţă de plen comun în care să se valideze propunerea pentru şefia SIE.

Weber a spus că este posibil ca şedinţa de plen reunit al Parlamentului să aibă loc în sesiunea extroardinară.

După această audiere, plenurile reunite ale celor două Camere vor da votul asupra propunerii formulate de președintele Iohannis.

Audierea fusese inițial programată pentru joia trecută, însă a fost amânată pentru data de 2 iulie, de la ora 11.30.

După audiere, se va stabili, în următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite, data când va avea loc plenul reunit pentru validarea social-democratului la şefia SIE

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat recent, întrebat fiind dacă îl susţine pe Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), că speră ca acesta să treacă de audierile din comisia parlamentară.

"Trebuie să intre în audieri. Sper să treacă de comisie", a spus, luni, Liviu Dragnea, la Parlament.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

 
Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

Comentarii