Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fuziunea USR-PLUS merge înainte, în ciuda certurilor dintre membrii formațiunilor

Fuziunea USR-PLUS și listele comune de candidați fac obiectul unor dispute aprinse între cele două formațiuni. Negocierile dintre echipele lui Dan Barna și Dacian Cioloș merg greu și nu este exclus să se ajungă la renunțarea pentru moment a planului rapid pentru fuziune.

Rl online 0 comentarii

12.02.2020 - 18:01

În acest context, cele două partide au dat o lovitură de imagine: USR și PLUS au îngropat securea războiului și au semnat "primul protocol de alianţă politică locală" din ţară într-un fief PNL de unde si-a lansat Dan Barna candidatura la prezidentiale.

"Echipele judeţene USR Sibiu şi PLUS Sibiu dau un semnal de unitate prin semnarea primului protocol de alianţă politică locală, în baza Protocolului de Asociere al Alianţei semnat la nivel naţional. Alianţa USR PLUS Sibiu continuă colaborarea foarte bună la nivel judeţean în interesul cetăţenilor, pentru a prezenta împreună proiectele şi ideile de dezvoltare în fiecare localitate/UAT", se afirmă în comunicat.

Prin semnarea acestui protocol de alianţă politică locală, s-a format Comisia Judeţeană de Coordonare a Alianţei care, după ce candidaţii vor fi validaţi de ambele partide la nivel local, validează candidaţii comuni ai Alianţei USR PLUS.

"Am făcut încă un pas care ne duce mai aproape de fuziunea dintre USR şi PLUS, aşteptată şi dorită de cetăţeni. Filialele judeţene din Sibiu sunt primele, la nivel naţional, care au semnat un astfel de protocol ce creează autonomie locală şi orice neînţelegeri se mediază şi la nivel judeţean, nu doar naţional. Împreună cu colegii mei din USR şi PLUS Sibiu, ne dorim să deschidem drumul şi pentru alte filiale, iar coordonarea comună a politicilor publice şi comisiilor comune de lucru va întări alianţa la nivel judeţean şi local. Mă bucur că aducem buna colaborare din cele două campanii, europarlamentare şi prezidenţiale şi într-o formă scrisă. Vom începe să prezentăm proiectele comune pentru judeţul Sibiu şi UAT-uri şi ne dorim să vorbim cu cât mai mulţi oameni. De acum, trebuie să construim împreună", a declarat preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert.

Şi liderul PLUS Sibiu, Raul Apostoiu, consideră că miercuri s-a "făcut un pas important pentru întărirea Alianţei USR PLUS la nivelul judeţului Sibiu".

"Protocolul de asociere semnat între USR şi PLUS Sibiu este un act de unitate ce reprezintă voinţa majorităţii membrilor celor două filiale judeţene. Acest protocol reglementează colaborarea în alianţa locală necesară desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare ce vor avea loc în acest an. De astăzi, Alianţa USR PLUS va acţiona ca un singur partid, având un Comitet Executiv unic", afirmă Raul Apostoiu.

În acest moment la nivelul judeţului Sibiu atât USR, cât şi PLUS sunt în plin proces intern de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale, fiind în curs inclusiv negocieri pentru listele comune de candidaţi ale Alianţei USR PLUS, mai precizează comunicatul menţionat, conform Știripesurse.ro.

 

Citește totul despre:

Comentarii