Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fotografia trucată cu strângerea de mână dintre Obama şi Oprea a ajuns în presa străină

Fotografia controversată cu strângerea de mână dintre Obama şi Oprea a ajuns în presa străină. Explicațiile lui Oprea

Fotografia cu strângerea de mână dintre Gabriel Oprea şi fostul preşedinte american Barack Obama, despre care internauţii au spus că este trucată, fiind prezente mai mult elemente care ridică semne de întrebare, a ajuns subiect la Euronews.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 30.06.2018 - 14:12

Fostul vicepremier al României a trucat o fotografie cu o strângere de mână cu Barack Obama, care nu a fost niciodată surprinsă de cameră, notează Euronews.

Publicaţia menţionează că în postarea de pe Facebook, care însoţeşte poza, Oprea vorbeşte despre eforturile pe care le-a făcut în mandatul său pentru întărirea relaţiilor cu Statele Unite.

"Aceasta nu ar fi o problemă, dar aceeaşi fotografie, făcută de ambasada României în SUA, conţine o diferenţă notabilă. În fotografia oficială este Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, cel care dă mâna cu Obama, şi nu Gabriel Oprea", se arată pe Euronews.

Utilizatorii Facebook s-au grăbit să arate fake-ul şi au scris despre poziţia nenaturală a lui Gabriel Oprea, expresia facială, pentru că oficialul român nu privea spre Barack Obama, dar şi despre ceasul de pe şemineu, din camera Roosevelt, care are cifre arabe, în timp ce în fotografia lui Oprea ceasul nu are deloc cifre.

Contactat de Euronews pe Facebook, Oprea a declarat că a participat la vizita oficială de la Casa Albă împreună cu preşedintele de la acea vreme Traian Basescu şi Bogdan Aurescu, fost secretar de stat.

”În această sală, preşedintele Obama a dat mâna cu Băsescu, cu mine şi cu Aurescu! Eu nu sunt fotograf şi nici capabil să falsific poze. Această poză mi-a fost dată. Acesta este adevărul”, a adăugat el.


Euronews aminteşte şi de scandalul doctoratului plagiat în care a fost implicat Gabriel Oprea.

Întâlnirea dintre fostul președinte al SUA Barack Obama și fostul președinte Traian Băsescu, Gabriel Oprea şi ministrul de atunci, Bogdan Aurescu, a avut loc în anul 2011, iar Gabriel Oprea a vrut să rememoreze acel moment, postând mai multe fotografii pe Facebook.

Comentarii

loading...