Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristian David

Fost ministru de Interne condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Înalta Curte Casație și Justiție l-a condamnat marți, 5 decembrie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție pe fostul ministru de Interne din partea PNL, Cristian David. Sentința nu este definitivă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 16:40

Decizia finală în dosarul lui David va fi pronunțată de Completul de 5 judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Trimis în judecată pentru luare de mită, Cristi David a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență iar fostul său șef de cabinet, Valeriu Nițescu la șase ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență. 

Omul de afaceri Gheorghe Doloiu și fostul prefect Cristinel Bîgiu au fost achitați pentru acuzația de spălare de bani, singura faptă pentru care au fost trimiși în judecată

Acesta a fost trimis în judecată în 2015 de procurorii DNA după ce în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Nițescu - fostul său șef de cabinet, David a pretins, iar în luna februarie 2008, a primit suma de 500.000 de euro de la un denunţător,beneficiar al unor drepturi litigioase.

Cristi David și ”partenerii” săi de combinații au fost denunțați la DNA de fostul primar de Jilava, Adrian Mladin.

Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de liberalul David pentru a-și exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

În acest sens, spun procurorii DNA, Cristi David, a luat legătura cu Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în această problemă.
Urmare a acestor „intervenții”, în perioada 2007 - 2008, cu ocazia discuţiilor purtate de către denunțător cu Bîgiu, acesta din urmă i l-a prezentat pe omul de afaceri Gheorghe Doloiu, ca fiind persoana de contact pentru rezolvarea tuturor aspectelor referitoare la terenurile de pe raza municipiului Buzău.
Aflând poziția terenului respectiv, Bîgiu i-a subliniat denunțătorului faptul că nu poate fi restituită suprafața respectivă pe vechiul amplasament, întrucât este vorba de “un teren foarte mare şi foarte valoros”. Ulterior, s-au reconstituit drepturile litigioase, după cum urmează:
- 59.518 m.p. în centrul municipiului Buzău, chiar la drumul naţional,
- 14.085 m.p. în centrul municipiului Buzău, aproximativ în spatele terenului sus-menţionat,
- 6.397 m.p. tot în centrul municipiului Buzău, între cele două terenuri sus-menţionate,
- 70.000 m.p. la intrarea în municipiul Buzău dinspre Bucureşti, tot cu ieşire la drumul naţional.
Pentru “sprijinul oferit”, cu prilejul unei alte întâlniri, Bîgiu a pretins de la denunțător suma de 1.000.000 euro, primind într-un final 700.000 euro, solicitare motivată de „locaţia terenurilor şi existenţa mai multor persoane decidente”, dispunând totodată ca transferul sumelor de bani, ce urmau a fi remise, să se realizeze prin intermediul conturilor persoanele ale inculpatului Doloiu Gheorghe.

 

Citește totul despre:

#dna #ministru #lazi

Comentarii

loading...