Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Forumul Judecătorilor: "Declarațiile ministrului Justiției sunt cel puțin stranii"

Afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a pus la îndoială profesionalismul judecătorilor GRECO, au fost aspru sancţionate de către Forumul Judecătorilor din România.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 12:02

Magistraţii îşi arată "stupefacţia" în faţa unor astfel de declaraţii ale ministrului Justiţiei numindu-le inacceptabile într-un stat de drept şi dăunătoare pentru România.

„Sunt cel puțin stranii, inacceptabile într-un stat de drept și pun în pericol însuși parcursul României ca stat membru al Consiliului Europei, ștergând cu buretele toate eforturile autorităților române de a respecta partenerii europeni, desfășurate constant în ultimii 20 de ani”, se arată într-un comunicat al Forumului Judecătorilor.

“Experții GRECO sunt persoane calificate, extrem de bine pregătite profesional, cu o vastă experiență, fiecare stat membru furnizând o listă care conține maximum 5 experți. Activitatea de evaluare implică inclusiv urmărirea observațiilor statului verificat, întâlniri cu toate autoritățile relevante și supunerea anteproiectului de raport spre comentarii statului membru care face obiectul evaluării”, mai precizează Forumul Judecătorilor în comunicat.

Declaraţiile lui Tudorel Toader vin în contextul în care experţii GRECO au redactat un raport critic privind modificările la legile justiţiei.

Comentarii

loading...