Florin Iordache despre modificarea legilor Justiției: „Nu s-a grăbit nimeni să depună amendamente”

Deputatul PSD , Florin Iordache, a anunțat astăzi că activitatea Comisiei care analizează modificările privind legile din Justiție vor continua abia la finele lui ianuarie, întrucât „Nu s-a grăbit, încă, nimeni să depună amendamente”.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.01.2018 - 15:28

Codul Penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă urmează a fi modificate, după cum a afirmat deputatul SD, Florin Iordache, p reşedintele Comisiei speciale.

”Deocamdată asteptăm (amendamente la proiectele de lege-n.r.). Ţinem cont de Directiva UE privind prezumpţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face şedinţă”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie a fost criticat de opoziţie , în lucrările comisie.

Fostul ministru al Justiţiei deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potenţialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracţionalităţii, cerând revizuirea proiectului.

Cătălin Predou i-a transmis, în luna decembrie, o scrisoare lui Florin Iordache, cerându-i ca până la reluarea lucrărilor comisiei să revizuiască "fundamental" proiectul de transpunere a Directivei.

Liberalul a precizat că „(...) în conformitate cu proiectul: nu se mai poate lua măsura arestării pentru infracţiunile de corupţie, evaziune fiscală sau spălare de bani pentru corupţie, deşi ele prezintă un grad înalt de pericol social; se dezincriminează mărturia mincinoasă, cu efect inclusiv asupra tuturor cauzelor aflate pe rol (...)”.

 

Comentarii