19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu o pune la punct pe Raluca Turcan în privința alianței...

Florin Cîțu o pune la punct pe Raluca Turcan în privința alianței cu PSD

Florin Cîțu o pune la punct pe ministrul Muncii Raluca Turcan în privința declarațiilor referitoare la alianța cu PSD pentru guvernare. Raluca Turcan a spus că Florin Cîțu ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că le-a spus colegilor care au o problemă să vină să o discute în cadrul partidului sau la Guvern. Cîțu a făcut referire la ministrul Muncii, Raluca Turcan, care l-a acuzat că a încheiat un pact cu PSD. Liderul PNL a spus că dacă aceştia vor să vorbească prin presă atunci vor trebui luate şi alte decizii.

El a fost întrebat cum va fi rezolvată disputa cu Raluca Turcan. “În Biroul Politic Naţional se va tranşa”, a declarat Cîţu, potrivit Agerpres.

“Le-am spus tuturor colegilor care vor să discutăm despre o problemă, să vină să discutăm în PNL. Dacă era vorba de guvernare, puteam să discutăm la Guvern, dacă preferă să discute prin presă, bineînţeles că va trebui să luăm şi alte decizii”, a spus președintele PNL.

Florin Cîțu ar vrea revenirea în PNL a foștilor membri

Florin Cîţu a adăugat că este interesat să se întoarcă în PNL acei membri care nu au atacat partidul şi susţin principiile liberale.

“Vom discuta cu fiecare în parte şi vom vedea dacă putem să găsim elemente prin care să îi aducem înapoi. Pe mine mă interesează să vină înapoi toţi acei membri ai PNL. Sunt încă unii membri ai PNL, oameni care nu atacă preşedintele partidului, care nu atacă pe preşedintele României, care nu atacă PNL. Sunt unii oameni care au fost şi au plecat, poate, dintr-o afinitate sau poate o prietenie mai veche faţă de fostul lider, dar, până la urmă, există astăzi în România un singur partid de dreapta, un singur partid liberal – PNL, iar toţi aceia care vor să meargă mai departe, să susţină principiile liberale îşi au locul doar în PNL”, a explicat el.

Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan l-a criticat dur pe Florin Cîţu, în presă, afirmând, printre altele, că ar trebui să-şi depună demisia, împreună cu echipa partidului care a negociat formarea noului Guvern.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă