5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu - Ministerele care nu reduc cheltuielile vor rămâne fără bani...

Florin Cîțu – Ministerele care nu reduc cheltuielile vor rămâne fără bani la rectificare

Florin Cîțu a declarat foarte clar că Ministerele care nu reduc cheltuielile vor rămâne fără bani la rectificare.

Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului Transporturilor, a declarat premierul Florin Cîţu, prezent sâmbătă la Tulcea, la Conferinţa judeţeană a PNL.

Întrebat cum comentează faptul că la nivelul conducerii CFR nu s-a înregistrat nicio demisie, premierul a afirmat că această hotărâre este atributul ministrului Transporturilor.

“Rămân la ce am spus acum două zile. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că astfel de lucruri sunt decontate de toţi. (…) Decizia de a demite este a ministrului Transporturilor, dar cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, a afirmat premierul Cîţu.

El a amintit că urmează rectificarea bugetară şi a menţionat că s-a uitat pe execuţia din acest an şi că a observat lucruri care-l nemulţumesc şi pe care pe care le-a adus la cunoştinţa miniştrilor.

“Nu am văzut foarte multă reformă. Se vorbeşte foarte mult despre reformă, dar până acum nu am văzut la instituţiile statului reduceri de cheltuieli şi, aşa cum am spus la începutul anului, acele companii de stat care nu arată că reduc cheltuielile nu vor primi bani suplimentari la această rectificare. Trebuie să le arătăm românilor că nu putem merge mai departe cu aceeaşi risipă de bani cu care s-au obişnuit aceste companii pe vremea PSD-iştilor. Nu ne permitem să schimbăm doar directorul, dar să rămână restul la fel. Vreau performanţă, pentru că suntem acolo pentru români, iar aceştia sunt banii românilor”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Referindu-se la o eventuală propunere de a-i obliga pe medici să se vaccineze, ca o măsură de prevenire a celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, premierul Cîţu a menţionat că este de acord cu poziţia Ministerului Sănătăţii: testarea personalului medical nevaccinat.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Secretarul general al ONU cere o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza

Secretarul general al Naţiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a salutat luni adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii prin care se...

Bucureștiul va avea cărți de identitate electronice. Când vor fi disponibile în restul țării

România se îndreaptă cu pași hotărâți către eliminarea birocrației și modernizarea sistemului de documentare, aducând în prim plan era documentelor digitale. Potrivit lui Cătălin...

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...
Ultima oră
Pe aceeași temă