Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîțu: "Declarația 600 este răzbunarea lui Dragnea pe protestatari"

  • "Mișa și președintele ANAF n-au ce căuta în guvern, pentru că sunt sclavii lui Dragnea"
  • "Din prima zi de muncă ne-a anunțat naționalizarea Pilonului II de pensii"

Iulian Budușan

Actualizat: 23.01.2018 - 14:23

Florin Cîţu precizează despre Declaraţia 600 că „nu este un formular nou, dar în 2018 lucrurile s-au schimbat şi dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, este clar că vedem o răzbunare în principal a lui Liviu Dragnea, folosind ANAF, pe cei care demonstrează împotriva PSD, pentru că în 2018 au fost incluse în acest formular persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală şi aici nu numai că au fost incluse, dar li s-au crescut şi taxele, pentru că până în 2018 aceste persoane nu plăteau mai mult de echivalentul a cinci salarii medii brute, acum plătesc ca toţi ceilalţi”.

Cine ar trebui să-şi asume răspunderea pentru problemele apărute? „În primul rând, ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF. Ionuţ Mişa nu are ce căuta în celălalt Guvern, iar preşedintele ANAF la fel. Cei doi au arătat că sunt doar sclavii lui Liviu Dragnea şi atât (...). Ionuţ Mişa nu este la prima abatere. Din primul moment când a fost numit, din prima zi din vară, când a fost la audieri, ne-a anunţat de naţionalizarea Pilonului II de pensii, a venit în aceeaşi zi şi ne-a spus că nu se mai întâmplă. Ne-a anunţat de transferul contribuţiilor, au venit şi el şi Tudose şi au spus că nu se va face transferul contribuţiilor. A venit după aceea cu TVA defalcat, acea măsură îngrozitoare, în Parlament a fost schimbată, nu mai are nici o legătură cu ce ne spunea Ionuţ Mişa că trebuie să avem pentru a colecta mai bine. Exemplele sunt multiple. Ionuţ Mişa nu are ce căuta la Ministerul Finanţelor, funcţia în depăşeşte. Cred că nici preşedinte ANAF nu poate să fie, este clar depăşit de ceea ce înseamnă domeniul economic”, afirmă senatorul liberal.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine