Firea vrea ca Primăria să fie parte a proiectului "Cartierul Justiției"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că a discutat cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose despre Cartierul Justiţiei, ea menţionând că este şi decizia celor doi ca acest cartier să se construiască, fiind înţeles şi rolul Primăriei.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2017 - 16:16

„Am discutat şi despre Cartierul Justiţiei, de asemenea despre Sala Filarmonică şi galeriile de artă precum şi spaţiile pentru birouri care urmează să se construiască pe terenul central din Zona Unirii. Am înţeles de la domnul prim-ministru că este şi decizia domniei sale şi de asemenea decizia domnului preşedinte Liviu Dragnea ca acest cartier important din Capitală să se construiască, fiind implicată sută la sută şi Primăria Capitalei deoarece deţine jumătate din suprafaţă”, a spus Firea.

 Ea a menţionat că litigiile persoanelor fizice care au teren în acea zonă sunt gestionate de Primăria Capitalei, care se poate ocupa în continuare, prin specialiştii pe care îi are şi prin departamentele pe care le include, de toate autorizaţiile de urbanism şi de construcţie.

 „S-a înţeles rolul pe care trebuie să-l aibă într-un astfel de proiect Primăria Capitalei şi chiar dacă memorandumul care s-a încheiat săptămâna trecută nu prevede expres participarea primăriei la acest proiect, ci doar ministerul Dezvoltării, ministerul Justiţiei şi ministerul Culturii, se va face o corecţie în perioada următoare”, a spus Firea.

„Noi ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să înceapă construcţia Cartierului Justiţiei, este o decizie comună atât la nivel de partid, cât şi la nivel de Guvern, cât şi la nivelul primăriei generale. Este la fel de important pentru noi să se construiască Cartierul Justiţiei, dar şi Sala Filarmonică şi, de asemenea, galeriile de artă precum şi clădirile de birouri”, a adăugat primarul general.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, miercuri, că împreună cu primarii de Sector a avut întrevederi cu premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea pentru a se asigura că proiectele în ceea ce priveşte administraţia Capitalei nu sunt compromise.

Comentarii