37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăPoliticăFirea, la Congresul PSD: ”Am luptat cu nepăsarea, cu indolenţa, cu neputinţa...

Firea, la Congresul PSD: ”Am luptat cu nepăsarea, cu indolenţa, cu neputinţa acestui Guvern!”

Gabriela Firea, a declarat la congresul PSD de sâmbătă că Guvernul uzează de scenarii pregătite în laboratoarele proprii, ținând în beznă informațională societate, în condiții de adevărată dictatură.

„Pe cine vrea să scuze, să acopere Guvernul, ce ştie Guvernul şi noi nu ştim? Ce se va întâmpla peste 3 săptămâni, când încep şcolile? Ce scenariu este cunoscut deja în laboratoare şi nu ni se dau informaţii? Va fi atât de rău? Dacă va fi rău, de ce începe şcoala? (…) Cred că noi trebuie să fim aceia care suntem aproape de oameni, pentru că doar noi am luptat în această pandemie, nu doar cu virusul, ci am luptat cu nepăsarea, cu indolenţa, cu neputinţa, cu lipsa de organizare a acestui Guvern, care nu a făcut altceva decât să-i ameninţe pe români, să le pună etichete, să le pună ştampile, să le dea amenzi foarte mari, dosare penale şi să instituie dictatura”, a opinat Primarul general al Capitalei la congresul PSD.

Edilul Capitalei este de părere că Guvernul, prin măsurile impuse în vederea începerii şcolii, vrea să-i transforme pe toţi părinţii într-o „grupare de vinovaţi”.

„Sunt mamă, sunt părinte, ca majoritatea dintre dumneavoastră, şi în fiecare zi mă revolt. Acum câteva zile m-am revoltat, despre copiii României s-a spus că trebuie să înceapă şcoala în 3 săptămâni şi că este obligatoriu să poarte mască, inclusiv cei foarte mici, care nu vor şti să o păstreze pe nas, pe gură, să nu se atingă, să nu socializeze în clase, să fie, în orice caz, cum se spune, ca într-o puşcărie medicală, dar asta nu a fost tot. Mi se pare revoltător de-a dreptul (…) să vii ca ministru al Educaţiei, ca ministru al Sănătăţii şi ca prim-ministru care nu reacţionează, deci înseamnă că le cauţionează faptele celor care conduc Sănătatea şi Educaţia, că părinţii sunt cei vinovaţi. Toţi părinţii din România se transformă într-o grupare de vinovaţi, pentru că va trebui să semnăm cu toţii o declaraţie pe proprie răspundere, care poate avea şi implicare juridică, că ne trimitem copiii la şcoală în bună regulă. Dar de unde să ştim noi că sunt în bună stare?! Suntem toţi medici, suntem toţi asistenţi, ne putem da cu toţii cu părerea despre starea de sănătate a unui copil?! Ca şi observaţie a unui copil, putem spune dacă se simte bine sau mai puţin bine, dar părinţii din România nu trebui să fie transformaţi în vinovaţi”, a declarat Firea de la tribuna Congresului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă