Firea, despre închiderea piețelor

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, le-a solicitat premierului şi preşedintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid pieţele amenajate în spaţiu închis prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare.

Share

Rl online 0 comentarii

13.11.2020 - 11:15

"Pieţele sunt încă închise. Producătorii agricoli îşi vând marfa în frig, prin parcări, pe stradă sau în fostele pieţe acoperite cărora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumpărătorii sunt păgubiţi, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat această situaţie gravă împreună cu social-democraţii de la Sectorul 2, conduşi de colega noastră Rodica Nassar. Parlamentul a adoptat legea PSD pentru redeschiderea pieţelor. Aşa că, îi cerem lui Orban şi preşedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare", a scris Firea pe pagina ei de Facebook.

Social-democrata a adăugat că această lege trebuie să intre în vigoare cât mai rapid, "pentru a pune capăt acestei decizii greşite".

"Nu mai e loc de orgolii în această problemă, pentru că agricultorii români riscă să-şi piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simţ de a persista în greşeala de a ţine pieţele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise", a menţionat ea.

Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 de abţineri. 

Comentarii