8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăFirea, avertizată să publice listele cu persoanele care beneficiază de locuinţe sociale

Firea, avertizată să publice listele cu persoanele care beneficiază de locuinţe sociale

Am aflat de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General programată pentru vineri, 4 mai, că veţi supune votului consilierilor generali un proiect de hotărâre care prevede demararea procedurilor de identificare şi negociere pentru achiziţia a peste 500 de apartamente care vor fi locuinţe de serviciu pentru personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în spitalele administrate de Primărie. Am văzut că aţi alocat şi o sumă generoasă, circa 15 milioane de euro, pentru a cumpăra case pentru medici şi asistente din spitalele bucureştene, aflate în administrarea Primăriei Generale”, susţine deputatul Nicuşor Dan, într-o scrisoare publică adresată primarului general, Gabriela Firea.

Deputatul precizează faptul că medicii nu pleacă din România pentru că nu au unde să locuiască, ci din cauza condiţiilor din spitale.

„Această Hotărâre poate fi apreciată ca o iniţiativă bună, în contextual în care ne confruntăm cu plecări masive ale medicilor şi asistentelor din ţară. Casele nu vor rezolva însă fenomenul migraţiei medicilor şi asistentelor, veţi constata şi dumneavoastră acest lucru, pentru că medicii reclamă în primul rând condiţiile din spitale, lipsa materialelor sanitare şi nu prea vorbesc despre propriile spaţii locative atunci când îşi arată public nemulţumirea şi decid să părăsească ţara sau sistemul sanitar de stat”, susţine Nicuşor Dan.

Deputatul îi solicită primarului general să publice listele cu persoanele care beneficiază în prezent de locuinţe sociale.

„Vă solicit să faceţi publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei, suprafaţa închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum şi ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuinţe. Înainte de a aloca o sumă importantă din banii bucureştenilor este bine ca, în numele transparenţei promise de dvs la preluarea mandatului, să ştim pentru cine subvenţionează locuitorii Capitalei chiriile”, declară Nicuşor Dan, care mai susţine că prin publicarea a castor iste pot apărea „surprise”, în sensul că se descoperă că sunt persoane care beneficiază pe nedrept de aceste locuinţe.

Potrivit deputatului, cetăţenii au nevoie de parcări, de străzi mai bune, de un transport comun civilizat şi „de aceea orice ban economisit şi cheltuit cu folos, în beneficiul bucureştenilor, este foarte important”.

„Prin urmare, doamnă Primar General, vă solicit să daţi un exemplu de transparenţă şi să faceţi publice listele menţionate mai sus. Sunt convins că bucureştenii vor aprecia acest lucru, mai ales că oamenii sunt interesaţi cum sunt cheltuiţi banii lor. În încheiere, vă precizez că voi veni personal la şedinţa CGMB de vineri, 4 martie, pentru a cere aceste liste, deoarece bucureştenii au dreptul să fie informaţi despre modul în care Primăria Generală cheltuie banul public”, a conchis deputatul.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri au fost incluse două proiecte de hotărâre care prevăd achiziţionarea a 509 locuinţe sociale, dar şi a unui teren de 60 de mii de mp, în sectorul 3 al Capitalei, la marginea Bucureştiului, pentru construirea de locuinţe sociale.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă