Reprezentanti ai PSD fac declaratii de presa la sediul prefecturii capitalei, in Bucuresti, 10 februarie 2021. Inquam Photos / George Călin

Firea atacă din nou Guvernul. Ce zice de eliminarea gratuităților CFR

Senatorul Gabriela Firea susține că economia făcută în prezent prin eliminarea gratuităților CFR pentru studenți nu va aduce nici un câștig și, pe termen mediu, va deveni o uriașă pagubă a bugetului de stat.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2021 - 20:00

 Firea consideră că pierderile de la CFR nu vor mai putea fi oprite.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a comentat pe Facebook decizia Guvernului de a renunța la gratuitățile pentru călătoriile cu trenul acordate studenților. Firea crede că măsura este greșită deoarece nu aduce foarte mulți bani la buget și îi afectează pe studenți și compania feroviară.

„Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB. Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studentii cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători”, a declarat senatorul PSD.

Gabriela Firea mai spune că pierderile înregistrate de compania feroviară vor continua să crească.

„Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei.
Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României”, a precizat Firea.

Comentarii