Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fifor învinuiește Guvernul că aplică programul PDL împotriva pensionarilor

Mihai Fifor a scris, duminică, pe Facebook că interzicerea cumulului salariului de la stat cu pensia va afecta sute de mii de români care nu vor mai putea lucra dacă nu renunță la pensie.

Share

Rl online 0 comentarii

08.12.2019 - 17:15

Acesta a scris că Guvernul Ludovic Orban aplică pas cu pas programul PDL și că urmează o perioadă de tăieri și înghețări.

 "Guvernul Orban aplică pas cu pas programul PDL, care a dus la tăierea de pensii și salarii în 2009. Mai întâi au început să se împrumute în neștire, apoi au aruncat cu miliarde de euro pe tot felul de investiții care nu sunt urgente sau pe returnări de TVA fără a verifica facturile, au anunțat înghețarea salariilor sau angajărilor din sectorul bugetar, iar acum vin cu o nouă măsură pedelistă, preluată din programul de guvernare al lui Emil Boc, interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat.Aceeași măsură a fost luată și de Băsescu-Boc în 2009, iar în 2014 a fost abrogată prin Legea 134, promovată și votată de PSD în Parlamentul României", a scris Mihai Fifor, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Fostul secretar general al PSD a mai spus că interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat va afecta sute de mii de români.

"Această inițiativă promovată de Orban, urmașul lui Boc, limitează dreptul la muncă al unor persoane, condiționând continuarea raporturilor de muncă de renunțarea la un drept câștigat. Interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat va afecta zeci, poate sute de mii de români, care nu vor mai putea profesa, dacă nu vor renunțat la pensie, un drept câștigat prin zeci de ani de contribuții la bugetul asigurărilor sociale", mai notează acesta.

Fifor a mai afirmat că nu sunt afectați doar cei care s-au pensionat la 40 de ani, ci și medici sau profesori care s-au pensionat la 65 de ani și nu mai pot profesa din cauza legii promovate de Guvernul Orban.

"Pentru că nu e vorba aici doar despre cei care au ieșit la 40 de ani la pensie, ci și de medici care s-au pensionat la vârsta de 65 de ani și vor să mai profeseze, de actori, de profesori universitari sau din învățământul preuniversitar, mai sunt și cadre militare, care au fost disponibilizate ca urmare a reorganizării armatei, în conformitate cu angajamentele României de aderare la NATO. Va fi afectat până și actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, pentru că nu ar fi normal ca un militar disponibilizat, cu o pensie modestă, să nu poată munci la stat, iar un ministru să poată cumula pensia de general cu salariul de la guvern.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

 
 
 
Guvernul Orban a pornit pe un drum periculos, care din păcate confirmă temerile noastre, pe care le-am exprimat în nenumărate rânduri, înaintea moțiunii de cenzură în 10 octombrie", a mai adăugat Fifor.

Mihai Fifor a asemănat Guvernarea PNL cu Guvernarea PDL, care a adus "tăieri, înghețări, interdicții și majorări de taxe".

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”!

 
 
 
"Noul guvern PNL ne întoarce cu 10 ani în urmă, în epoca austerității a lui Emil Boc și Traian Băsescu, iar pentru români urmează o perioadă de tăieri, înghețări, interdicții, majorări de taxe și impozite și scădere a nivelului de trai", a conchis Fifor.

Citește totul despre:

Comentarii