Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Familia tradițională, la braț cu parteneriatul civil

Familia tradițională, la braț cu parteneriatul civil

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a anunţat, ieri, că vrea ca, în perioada următoare, modificările la Legea referendumului să ajungă la promulgare, astfel încât să se poată stabili data referendumului pentru familie, în acelaşi timp liderul PSD dorind o dezbatere pe necesitatea pa

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

27.03.2018 - 11:21

”Am discutat despre modificarea legii referendumului. Azi intră în votul final de la Senat, sperăm să se adopte modificările şi să ajungă la Camera Deputaţilor şi aici, în procedură de urgenţă, o adoptăm şi apoi merge la promulgare. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide să se continue procedura în Senat, adică votul efectiv pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea datei referendumului”, a declarat Liviu Dragnea. Totodată, acesta spune că este nevoie de o dezbatere publică în ceea ce priveşte parteneriatul civil cerut de comunitatea gay. ”Nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil, şi aici l-am rugat pe Victor Negrescu să discute cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o formă legislativă pentru această situaţie”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă se teme de proteste din partea comunităţii gay după modificarea Constituţiei, liderul PSD a răspuns: „Motivul meu nu e teama de proteste, ci despre o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu există. Ca orice minoritate, trebuie tratată aşa cum trebuie şi să încercăm să găsim ca măcar o parte din solicitările lor să fie
rezolvate“.

Posibil referendum
în mai

 

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat luni, înainte de şedinţa BPN al PSD, că referendumul poate avea loc în luna mai a acestui an.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi a strâns 3 milioane de semnături de susţinere. În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi. Legat de parteneriatul civil, comunitatea gay a cerut, inclusiv în stradă, ca acesta să fie legiferat.  

Comentarii

loading...