18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăFamilia Adamescu, primele declarații cu privire la decizia de extrădare a lui...

Familia Adamescu, primele declarații cu privire la decizia de extrădare a lui Alexander Adamescu

“Am primit cu tristeţe decizia de astăzi a instanţei londoneze. Este o decizie greşită şi profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenţionată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu. Avocaţii pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi nu este executorie şi va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiţia trebuie să fie egală pentru toată lumea şi trebuie să ne acorde şansa de a demonstra adevărul”, transmite familia Adamescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Nu este milionar fugar, singura mea remarcă, este portretat ca un fugar, dar noi eram din 2012 aici cu mult inainte de acest bâlci pornit în 2014”, a pecizat Adriana Constantinescu.

Surse din cadrul anchetei au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a primit o decizie de extrădare din partea judecătorilor britanici, însă hotărârea nu este executorie şi poate fi contestată cu apel.

La finalul lunii martie, DNA anunţa că Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său ar fi prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

CITEȘTE și Precizarea României libere

“Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, arăta DNA.

Apoi, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus faţă de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.

 

 

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă