Foto: Arhivă

Extremismul, populismul și antisemitismul sunt marile pericole în Europa, avertizează Iohannis

Europa se confruntă cu pericole majore, printre care se numără extremismul, populismul și antisemitismul, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.01.2021 - 11:44

"Europa se confruntă astăzi cu pericole majore – extremismul, populismul, antisemitismul – pericole care se hrănesc inclusiv cu ignoranță și indiferență", a declarat președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis, miercuri, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

"Societățile se confruntă cu tendințe în creștere de radicalizare și antagonizare. Prea adesea lipsiți de morală, unii dintre actorii vieții noastre publice modelează malițios elementele sensibile și vulnerabile, învrăjbesc, cultivă și îngrijesc semințele urii, intoleranței și minciunii, ignoră Holocaustul, îi glorifică pe criminali, minimizează suferința victimelor. Astăzi, pericolul revenirii atitudinilor xenofobe și antisemite este prezent mai mult decât ieri", avertizează, în mesajul său, președintele Iohannis.

În acest context, șeful statului încurajează Guvernul României "să adopte cât mai curând Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură".

Comentarii