Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Explicațiile lui Toader pentru propunerile de modificare la abuzul în serviciu

Procurorii nu au coborât sub pragul de 1.400-1.500 de lei când au trimis un inculpat în judecată şi concluzia a fost ca pragul rezonabil să fie acela echivalent al unui salariu minim brut pe economie, a explicat Tudorel Toader.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2018 - 20:55

"Am cerut de la Ministerul Public o situaţie statistică - am întrebat procurorul general, să ne dea în scris practica pe care o promovează atunci când trimit un inculpat în judecată pentru abuz -, la ce nivel minim se raportează. Am primit datele statistice, spunându-se că procurorii n-au coborât sub 1.400-1.500 de lei, ceea ce înseamnă că în practică acela a fost pragul apreciat de dânşii. Au apreciat că sub această sumă fapta nu are pericolul social necesar unei infracţiuni", a spus Toader, la Digi24.

 

El a adăugat că această sumă a fost combinată cu propunerile din dezbaterile asupra acestei legi şi s-a concluzionat ca pragul rezonabil să fie acela echivalent al unui salariu minim brut pe economie, adică 1.900 de lei. "Este o propunere pe care noi am formulat-o şi am dat-o comisiei, care este iniţiator şi care înţeleg că mai avea alte 31 de propuneri. Ei au competenţa de a decide. Au ales una dintre ele, care a părut cea mai potrivită, cea mai adecvată standardului constituţional", a afirmat Toader.

 

Parlamentarii Comisiei speciale pentru legile justiţiei au modificat luni articolul 297 din Codul penal, referitor la abuzul în serviciu, adoptând un amendament al PSD conform căruia pragul pentru această infracţiune a fost stabilit la nivelul salariului minim brut pe economie.

 

Au fost înregistrate 13 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi o abţinere.

Comentarii

loading...