EXCLUSIV RL. Negocieri dure între Bădălău și Ciolacu. Ce miniștri sunt vizați de remaniere

EXCLUSIV RL. Negocieri dure între Bădălău și Ciolacu. Ce miniștri sunt vizați de remaniere

Negocierile din interiorul principalului partid de guvernământ se poartă dur și ar putea duce la remanierea unor miniștri din Cabinetul condus de Mihai Tudose, au dezvăluit pentru România liberă surse din PSD.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2018 - 10:41

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, negociază dur și cere contopirea Ministerului Mediului cu cel al Apelor, după demisia de săptămâna trecută a Doinei Pană. Aceasta mai fusese ministru al Apelor și în Guvernul condus de Victor Ponta și a rămas antologică replica fostului premier către ea: „Ce faci, fă Doina? Ți-era dor de niște inundații”.

Potrivit negocierilor purtate, titular la Ministerul Mediului, contopit cu cel al Apelor și Pădurilor, ar urma să fie Marian Minea, omul lui Niculae Bădălău, care ar înlocui-o astfel pe Grațiela Gavrilescu (ALDE).

Tot Niculae Bădălău cere și schimbarea lui Felix Stroe de la Ministerul Transporturilor, acesta urmând sa fie înlocuit cu actualul secretar de stat Maria Grigore de la ALDE, drept compensație pentru portofoliul pierdut de la Mediu. Este cunoscut faptul că Răzvan Cuc, care a fost schimbat de premierul Mihai Tudose de la conducerea Ministerului Transporturilor, era omul lui Niculae Bădălău, amândoi provenind din organizația PSD Giurgiu.

În schimbul acestor remanieri și permutări, Niculae Bădălău ar urma să renunțe la solicitarea de schimbare a lui Marcel Ciolacu din funcția de vicepremier.

Comentarii