Iohannis, despre pandemie, FOTO: Facebook

Evoluție epidemie România. Iohannis semnal de alarmă

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la prudență și respectarea regulilor sanitare în condițiile în care România se confruntă cu o creștere a numărului de noi cazuri Covid-19: „Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”.

Cătălin Șerban 0 comentarii

17.03.2021 - 22:29

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum”, afirmă Klaus Iohannis.

Șeful statului mai spune că singurele metode care au fost dovedite științific că pot opri pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

„Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european. Până când vom atinge imunitatea de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi”, conchide președintele Iohannis.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.186 de cazuri noi de COVID-19, iar 89 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Comentarii