18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăEuroparlamentarul Cristian Bușoi spune c-a avut doar două vizite în Qatar

Europarlamentarul Cristian Bușoi spune c-a avut doar două vizite în Qatar

Europarlamentarul Cristian Bușoi spune c-a avut doar două vizite în Qatar, dintre care la una și-a plătit singur cheltuielile, iar la cealaltă costurile au fost acoperite de organizatori.

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, respinge astfel acuzațiile că ar fi implicat în scandalul de corupție din Parlamentul European.

“Am participat la două evenimente în Qatar într-o scurtă perioadă: Doha Forum în 2019, unde mi-am achitat costurile cu deplasarea (conform facturii SERIA: EM2019 NR 2208) și „Conferința Internațională: Social Media: Provocări, protejarea libertăților și promovarea activiștilor”, organizată în 2020 de Comitetul Național pentru Drepturile Omului Qatar, pentru care costurile au fost acoperite de organizatori.

Nimic ilegal și nici imoral. Acest lucru se practică în toată lumea, în special atunci când gazdele trimit invitații de participare la forumuri organizate și când doresc să aibă o participare cât mai largă. Este o practică. Astfel de invitații cu decontări suportate de organizatori sunt adresate nu doar oamenilor politici, ci și ONG-urilor, persoanelor publice, ziariștilor sau analiștilor”, afirmă eurodeputatul român.

Cristian Bușoi precizează că a condus grupul de prietenie cu Qatarul din Parlamentul European.

“Construirea de relații cu țări ce pot asigura și pot intra în parteneriat cu UE sau cu țări membre este un lucru extrem de util. După o perioadă în care am văzut că grupul de prietenie nu are o activitate în sensul dorit, am renunțat la președinția acestui grup”, precizează Cristian Bușoi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă