5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăEugen Nicolicea, prima reacție din PSD după decizia CCR de a valida...

Eugen Nicolicea, prima reacție din PSD după decizia CCR de a valida Inițiativa “Fără Penali”

Propunerea de revizuire a Constituției trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, dar deputatul PSD susține că dacă Parlamentul ar legifera în această formă, s-ar limita interdicţia doar la funcţiile alese și “s-ar da liber ca la celelalte funcții să se umple de penali”.

Eugen Nicolicea a ținut să sublinieze că CCR a dat undă verde în ceea ce priveşte constituţionalitatea inițiativei USR, care este una “mincinoasă”. Deputatul PSD mai susține că dacă Parlamentul ar legifera în această formă, s-ar limita interdicţia doar la funcţiile alese și s-ar da liber ca la celelalte funcții să se umple de penali.

“Strâng semnături pentru fără penali în funcţii publice şi când te uiţi în text constaţi că nu este vorba de toate funcţiile publice, ci doar de două, trei categorii de funcţii: deputaţi, senatori, preşedintele României, deci funcţii alese. Or, o astfel de minciună prezentată în faţa unor semnatari… Poate că persoanele respective îşi doreau să fie fără penali în toate funcţiile publice şi nu am înţeles de ce au făcut această deosebire cei de la USR, adică doar fără penali în funcţiile alese. Ar putea să aibă o urmare la care nici nu s-au gândit, şi anume, dacă acest lucru ar fi legiferat în acest sens, adică Constituţia ar limita această interdicţie doar la funcţiile alese. Celelalte legi care fac nişte limitări pentru alte funcţii ce nu sunt alese ar deveni neconstituţionale. Adică s-ar da liber ca la toate funcţiile, altele decât alese, să se umple de penali. Ca procedură, intră în dezbaterea parlamentară, se amendează sau nu se amendează, se aprobă sau nu se aprobă, depinde de atitudinea celor care au făcut-o şi cred că ar trebui să înceapă cu: Români v-am minţit”, a declarat Nicolicea, la Parlament, citează HotNews.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă